Kabinet Gradonačelnika Grada Sombora, JP “Urbanizam“ i Agencija EU Projekti pozivaju vas na trening Priprema EU projekata (Upravljanje projektnim ciklusom), koji će biti održan 12.12. – 14.12. u prostorijama Dečije biblioteke u Somboru (Trg cara Lazara br.3).

Sadržaj treninga:
– Upoznavanje sa načinom funkcionisanja tržišta donacija i donatorskih organizacija
– Identifikovanje otvorenih i najavljenih konkursa za Vaše projektne ideje
– Praktičan rad na razvoju konkretnih projektnih ideja
– Odgovori na SVA pitanja u vezi sa pisanjem projekata, ODMAH i na licu mesta
– Dizajniranje osnovne strukture predloga projekta u skladu sa kriterijumima i očekivanjima evaluatora: razvoj, vođenje i organizacija projekata; razrada projektnih faza i aktivnosti
– Identifikovanje mogućih konzorcijuma i uloge u projektu
– Upoznavanje sa načinom ocenjivanja podnetih predloga projekata, zašto jedni projekti dobiju finansiranje i zašto drugi padaju
– Definisanje DOBRIH projektnih konzorcijuma i uloga partnera u projektu
– Male tajne velikih majstora kuhinje 😉

Materijali korišćeni u pripremi i realizaciji navedene obuke zasnivaju se na 15 godina iskustva trenera u neposrednom pisanju, ocenjivanju, sprovođenju i evaluaciji projekata finansiranih od strane 12 različitih donatorskih organizacija, preko 140 organizovanih obuka, 25 uspešno napisanih i ugovorenih projekata vrednosti 31 milion evra (86% uspešnosti).

Obuka će biti realizovana u partnerstvu sa EUROPEAN PROJECTS ASSOCIATION – EPA, a uspešnim polaznicima biće dodeljeni sertifikati autorizovani od strane EPA.

KO MOŽE DA UČESTVUJE NA TRENINGU ?
Predstavnici/ce državnih institucija, lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva, fondacija, privrednih subjekata (preduzetnici/preduzeća) i fakulteta koji su registrovani na teritoriji republike Srbije i koje su koristile, trenutno koriste ili planiraju da koriste finansijska sredstva programa IPA ili Horizont 2020. Ukoliko tvoja organizacija već učestvuje u ovim EU programima ili je ozbiljna u nameri da to uradi u 2016-oj onda je ovo trening za tebe.
Učesnici/ce treninga trebalo bi da budu osobe koje su u svojim organizacijama odgovorni/e za realizaciju međunarodnih omladinskih projekata i/ili upravljanje finansijskim sredstvima. Svaka organizacija ima pravo da prijavi jednog do pet predstavnika/ce. Trening će biti održan na srpskom jeziku, ali je potrebno i osnovno poznavanje engleskog jezika.

KAKO SE PRIJAVITI
Na email adresu office@eu-projekti.rs treba dostaviti popunjen PRIJAVNI FORMULAR i dokaz o izvršenoj uplati kotizacije (skenirana uplatnica, izvod banke). Ukoliko uplaćujete sa računa organizacije i potrebna Vam je profaktura, pošaljite nam naziv, adresu i matični broj Vaše organizacije na adresu: office@eu-projekti.rs i dostavićemo Vam profakturu u najkraćem roku.   AGENDA treninga nalazi se u prilogu ovog dokumenta, a krajnji rok za dostavljanje prijava je 10. decembar 2015. do 17.00 časova.

Datum održavanja treninga: 12.12. – 14.12.2015.
Vreme: 09 – 17
Lokacija: DEČIJA BIBLIOTEKA SOMBOR -TRG CARA LAZARA 3
Osoba za kontakt: Vladimir Pandurov
E-mail: office@eu-projekti.rs
Telefon: +381 64 07 17 739
Cena po učesniku: 15.000 RSD, ako je uplata do 04.12.2015. (do 17 časova) – cena je 13.000,00 dinara
U cenu je uključeno: kompletan materijal i pribor za rad, tri pauze po danu, dve za kafu ili osveženje i jedna za lagani ručak.

CategoryTrening, Vesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © EU Projekti PCM - sva prava zadržana 2015.Disgn by Designmaja

Budite u kontaktu sa nama: