Delta Holding i Delta Fondacija, u saradnji sa Trag fondacijom, raspisuju novi konkurs za podršku razvoju poljoprivrede u Srbiji kroz program „Zasad za budućnost“. Ukupno 18 miliona dinara biće bespovratno dodeljeno socijalnim preduzećima, putem javnog konkursa koji će biti otvoren od 23. novembra do 18. decembra 2015. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja građana i zadruge koja rade po principu socijalnog preduzeća i koja kroz razvoj poljoprivredne proizvodnje rešavaju određeni socijalni problem: smanjenje siromaštva, zapošljavanje osoba sa invaliditetom, rešavanje problema samohranih roditelja i drugih marginalizovanih društvenih grupa.

Vrednost pojedinačnih grantova je od 240.000 do 1.800.000 dinara. Projekti koji konkurišu treba da budu usmereni na razvoj poljoprivrede kroz uzgoj svinja, voćarstvo, povrtarstvo u primarnoj i sekundarnoj proizvodnji.

Info tribine

Potencijalni aplikanti moći će da se informišu o proceduri prijavljivanja na konkurs, kriterijumima konkursa i načinu popunjavanja prijavnog obrasca, na info tribinama koje će se održati:

  • 23. novembra u Beogradu (12h, u prostoru IN Centra, ul: Cara Lazara 5 – 7);

  • 24. novembra u Somboru (13h, u prostoru Srednje poljoprivredno prehrambene škole, ul: Hadžića Svetića 18)

  • 25. novembra u Nišu (početak 15h, u prostoru Deli centra, ul: Balkanska 2)

  • 26. novembra u Zaječaru (početak 12h, u prostoru Omladinskog centra Zaječar, ul: 7.septembra br. 2).

Zbog ograničenog broja mesta, organizacije mogu prijaviti maksimalno do 2 predstavnika koji bi prisustvovali tribini. Prijavljivanje predstavnika vrši se putem e-mail adrese zasadzabuducnost@deltaholding.rs,  sa subject-om: Prijava za info tribinu.

Detalji projekta „Zasad za budućnost“, kao i formulari za prijavu mogu se od 20. novembra 2015. godine pronaći na internet stranicama Delta Fondacije i Trag fondacije.

Ovo je drugi put da se sprovodi projekat „Zasad za budućnost“. U prvoj godini projekta grantove od ukupno 7.5 miliona dinara dobilo je šest najboljih projekata iz Smedereva, Užica, Priboja, Šapca, Zemuna i Surčina. Cilj projekta je podrška zapošljavanju teže zapošljivih kategorija stanovništva, uz razvoj poljoprivredne proizvodnje u Srbiji. Detaljne informacije putem LINK-a.

Izvor: www.deltafondacija.rs

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © EU Projekti PCM - sva prava zadržana 2015.Disgn by Designmaja

Budite u kontaktu sa nama: