Evropska komisija je danas pokrenula zvaničnu web prezentaciju Programa transnacionalne dunavske saradnje za period od 2014. do 2020. vredan 222 miliona evra.

Program je usredsređen na podsticanje inovacija i preduzetništva, očuvanje životne sredine i kulturnih dobara, unapređenje povezanosti i smanjenje emisije štetnih gasova u regionu Dunava.

Na web stranici objavljena su i dokumenta koja se odnose na prvi poziv za dostavljanje predloga projekata, koji će biti raspisan 23. septembra i trajaće do 3. novembra 2015. godine.

Cilj programa je da pruži podršku projektima prekogranične saradnje u skladu sa prioritetima strategije Evropske unije za dunavski region u devet zemalja članica EU (Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji) i tri zemlje koje nisu u Uniji (Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora), navodi Komisija.

Evropski fond za regionalni razvoj će obezbediti 202 miliona evra, a ostalih 19,8 miliona doći će kroz instrumente pomoći zemljama kandidatima za članstvo u EU.

  1. 06/09/2015

    Molim da mi dostavljate informacije

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © EU Projekti PCM - sva prava zadržana 2015.Disgn by Designmaja

Budite u kontaktu sa nama: