Delegacija Evropske unije u Srbiji i Delegacija EU u Crnoj Gori u zajedničkoj saradnji objavljuju treći poziv za predloge projekata u okviru prioritetnih oblasti:

1. Poboljšanje produktivnosti i kompetitivnosti regiona kroz korišćenje ekonomskih, ruralnih, kulturnih i resursa prirodnog okruženja

2. Prekogranične inicijative razmene ljudi i ideja kao podrška profesionalnoj i civilnoj saradnji Srbija-Crna Gora

Programom  prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora obuhvaćeni su:

Srbija, na teritorijama Užica, Bajine Bašte, Požege, Kosjerića, Čajetine, Arilja, Priboja, Nove Varoši, Prijepolja, Sjenice, Raške, Novog Pazara, Tutina, Kraljeva i Vrnjačke Banje, dok su teritorije opština Gornji Milanovac, Ivanjica, Lučani i grada Čačka takođe uključene kao susedne oblasti.

Crna Gora, teritorije koje su uključene u poziv jesu: Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje, Plav, Gusinje, Andrijevica, Kolašin, Mojkovac, Žabljak, Plužine, Šavnik i Nikšić, a Podgorica, Danilovgrad i Cetinje kao susedne oblasti.

Sve aplikacije moraju biti dostavljene poštom ili ručno, na sledeću adresu:

Joint Technical Secretariat

Zore Tomašević 5

31300 Prijepolje

Republic of Serbia

Rok za dostavljanje prijava je 18. avgust 2015. godine.

Dodatne informacije o pozivu možete naći putem ovog linka.

Više o događaju, koji je održan 22. juna radi promocije ovog poziva u Pljevlji, možete pročitati ovde. Ovoj ceremoniji je prisustvovalo više od 155 učesnika, među kojima su bili vladini i lokalni zvaničnici, predstavnici razvojnih agencija, NGO sektora, međunarodnih organizacija i ostalih institucija.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © EU Projekti PCM - sva prava zadržana 2015.Disgn by Designmaja

Budite u kontaktu sa nama: