U okviru Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Uprava za privredu raspisala je javni poziv poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Grada Novog Sada za subvencionisanje dela kamate za kratkoročno kreditiranje poljoprivredne proizvodnje, navedeno je u saopštenju ove institucije.

Poziv je namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koja su zainteresovana za kratkoročne kredite kod poslovnih banaka, za nabavku obrtnih sredstava, na 12, odnosno na 18 meseci uz učešće Grada u subvencionisanju dela kamate (10%). Banke koje su ispunile uslove Javnog poziva koji je raspisala Gradska uprava za privredu i koje će odobravati poljoprivrednim gazdinstvima subvencionisane kredite su Banka Intesa Beograd-regionalni centar Novi Sad i OTP banka – akcionarsko društvo Novi Sad.

Sredstva za subvencionisanje dela kamate za odobrene kredite obezbeđena su u budžetu Grada novog Sada i iznose ukupno tri miliona dinara. Tekst javnog poziva objavljen je na sajtu Grada Novog Sada i na oglasnim tablama mesnih zajednica.

Rok za podnošenje zahteva je do utroška sredstava, a najkasnije do 10. oktobra 2015. godine.

Izvor: Ekapija

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © EU Projekti PCM - sva prava zadržana 2015.Disgn by Designmaja

Budite u kontaktu sa nama: