Predstavljamo vam novi javni poziv u okviru programa Horizont 2020, a koji se odnosi na rane dijagnoze, lečenje i kontrolu hepatitisa.

Cilj poziva

Aktivnosti u okviru projekata koji će biti podržani treba da podrže razvoj nacionalnih strategija borbe protiv hepatitisa, njegovog praćenja i instrukcija za tretman. Sve to trebalo bi da bude alat ka prevazilaženju ove bolesti, povezivanju primarne i sekundarne nege, ali i povećanja dosega samih efekata te borbe, uključujući i medicinsku brigu u zatvorskim jedinicama kroz redovna testiranja, vakcinacije i tretman najugroženijih grupa.

Među najugroženije grupe spadaju korisnici droga, zatvorenici, beskućnici, osobe homoseksualne orjentacije radnici u ustanovama koje imaju veze sa seksualnim prestupnicima i HIV pozitivne osobe. Jedan od glavnih ciljeva trebalo bi da bude razvoj ekonomskog impakta tretmana, testiranje strategija i vakcinacija u zdravstvenim sistemima, koje su pod nadležnosću zemalja članica Evropske unije.

Specifičan cilj projekata biće podrška zemljama EU u razvoju i poboljšanju svojih sistema testiranja i ustanovljavanja ove bolesti kod ugroženih, kao i omogućavanje visokokvalitetnih metoda lečenja kako bi se preventivno reagovalo i sprečile dalje infekcije među stanovništvom.

Konkurs je otvoren do 15. septembra.

Ceo javni poziv pogledajte na ovom linku.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © EU Projekti PCM - sva prava zadržana 2015.Disgn by Designmaja

Budite u kontaktu sa nama: