Zahvaljujući pomoći Evropske unije, 40 mikro i malih preduzeća čije je poslovanje onemogućeno zbog poplava koje su Srbiju zadesile u maju 2014. godine dobiće podršku za obnovu i ponovno pokretanje rada.

Preduzeća su odabrana prema propisanoj metodologiji, tako da podrška stigne do najugroženijih, pa se među vlasnicima ovih radnji nalaze osobe iz marginalizovanih i ranjivih grupa, samohrani roditelji i domaćinstava bez redovnih primanja.

Isporuka pomoći koju Evropska unija omogućava kroz nabavku potrebne opreme i repromaterijala, kao i izvođenje radova na obnovi objekata, počela je uručivanjem profesionalne mašine za pranje automobila za duboko pranje, usisivača, uređaja za pranje pod pritiskom i sredstava za pranje za autoperionicu “Operi me” u Obrenovcu. Pored opreme u vrednosti od 370.000 dinara, ovo mikro preduzeće dobiće kasu i građevinski materijal.

– Nakon poplava, morala sam da zatvorim radnju jer je oprema bila potpuno uništena. Nisam više imala sredstva za rad, ali ni mogućnost da kupim nove mašine. Kada smo dobili obaveštenje o ostvarenoj pomoći, ponovo sam registrovala firmu. Pomoć koju dobijamo od Evropske unije omogućiće zaradu i prihod za moju porodicu – kaže Danijela Rafailović, vlasnica autoperionice i majka dvoje dece.

Isporuka pomoći obrenovačkim preduzećima, koju Evropska unija finansira sa 120.000 EUR kroz Program pomoći EU poplavljenim područjima u Srbiji, trajaće do kraja jula 2015. godine.

Izvor: Ekapija

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © EU Projekti PCM - sva prava zadržana 2015.Disgn by Designmaja

Budite u kontaktu sa nama: