Rumuni i Srbi će se sresti u septembru da još jednom proslave prekogranične saradnju tokom Dana evropske saradnje. 25. septembra pozivamo vas da nam se pridružite na proslavi Dana evropske saradnje u Velikom Gradištu.

IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija približava se finalnoj fazi implementacije sa odličnim rezultatima. Više od 100 projekata na različite teme, kao što su ekonomija, medicina, edukacija i zaštita životne sredine unapredili su život građana duž zajedničke granice.

U budućnosti, nada u bolji život u ovom delu Evrope je održiva, jer se saradnja nastavlja kroz novi Interreg-IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija finansiran sredstvima Evropske unije iz finansijske alokacije 2014 – 2020.
Resultati iz prošlosti i aspiracije za budućnost, veliki su razlog za proslavu rumunsko – srpskih prekograničnih aktivnosti.

Sa početkom u 19.00 časova, folklorni ansambl će plesnu tradiciju Velikog Gradišta dovesti pred vaše oči. Priče o prekograničnim projektima finansiranim iz sredstava EU biće ispričane kroz projekcije novih filmova. ”Državni posao” – srpski komičari, izvešće satiričnu pozorišnu predstavu, sa kratkim, humorističnim komentarima i primedbama na teme iz svakodnevnog života. Dodatne informacije na LINKu.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © EU Projekti PCM - sva prava zadržana 2015.Disgn by Designmaja

Budite u kontaktu sa nama: